Mistäköhän sitä nyt sitten aloittaisi taas.. Maanantaina lähdettiin luokan kanssa reissuun, ja ensimmäisenä kohteena oli Raja. Nähtiin pari koululta lähtenyttä projektia uusilla käyttäjillään ja tutustuttiin enemmän Rajan työtehtäviin. On ihan mielenkiintoista hommaa kyllä, kiva lähteä tutustumaan vielä tarkemmin sitten viikolla 21 kun lähdetään koirien ja Miitan kanssa Lieksaan työssäoppimaan. :)

Tiistaina aamusta käytiin Opaskoirakoululla, ja sieltä napattiin matkaan myös Kannukseen tuleva kasvattipentu (ei oppilaalle). Saatin rapsutella Juice-pojan lisäksi myös kuusiviikkoisia noutajapalleroita, olivat kyllä suloisia!

Opaskoirien jälkeen suunnattiin Tullille, jossa päästiin tutustumaan lisää virkakoirien tehtäviin sekä jotkut saivat toimia harjoitushenkilöinä "huumeita" kuljettaen. Oli kyllä mielenkiintoista!

Keskiviikko kuluikin sitten Poliisikoiralaitoksella. Siellä kipinä poliisiksi tulosta vaan vahvistui taas.. Ei sitä tiedä mihin päätyy vuosien päästä. Nähtiin myös tarkemmin mitä meidän pennuilla on mahdollisesti edessä, ja kakaroita myös hieman testailtiin. Lämmin päivä ja auringonpaiste kruunasivat koko homman.

Torstaina piipahdettiin sitten vielä Niinisalossa koirapuolella, sekä nähtiin valmiiden koirien harjoituksia. Toinen mahdollisuus tulevaisuuteen..

Reissusta sai kyllä paljon irti, ja varsinkin viimeisinä päivinä syttyi pieniä tulevaisuuden kuvia pienen ihmisen päässä. Vaikka fyysinen koko onkin pieni, niin ehkä sitä pystyisi noille aloille..? Jaa-a.

Mitäs muuta? Jäynän kanssa ollaan jälkiä ajeltu tässä parisen kappaletta vaihtelevalla menetyksellä.. Valitettavasti ohjaaja on käsi eikä koirallakaan ole hirveästi ymmärrystä siitä, mitä pitäisi tehdä, joten ihan hirveän hienosti ei ole mennyt. Mutta kovasti yritetään siltä, jälki per päivä ainakin. Voisivat nuo kunnon pellot kuivua niin ei tarvitsisi heinikossa kyntää..

Jäynä ei tarvitse enää ollenkaan tassusuojaa, joten parantuminen oli onneksi nopeaa eikä haava tulehtunut. Muutenkin molemmat pojat voivat hyvin, ja Emppukin oli selvinnyt kennelillä reissun ajan hyvin. Selkä sillä on hieman oireillut aina hetkellisesti, mutta vielä ne ovat menneet ohi oikeanlaisella liikunnalla ja levolla. Hierojalle ollaan piakkoin menossa, katsotaan mitä tällä kertaa löytyy.

1505252.jpg

1505258.jpg

1505254.jpg