Aktiivibloggaaja.. My ass, jos saanen sanoa. ;D
Noh, sosiaalisen painostuksen alaisena päivitän nyt taas pitkästä aikaa. Jäynä täyttää huomenna 15vk, jos nyt ihan näissä laskelmissa perässä pysyn. Kokoa on tullut lisää viidessä viikossa jo ihan hyvin, tosin ei ihan samassa määrin kuin koulun pennuilla. Mutta mielestäni se on kehittynyt hyvin tasaisesti, toivottavasti jatkaa samaan malliin.

Emppu on kerennyt tässä kokemaan jo vaikka mitä sitten viime kirjoituksen. Ensin ajoin sen kennelvuorossa kaljuksi, kun rupesi menemään tuo turkki vähän turhan paljon schapendoesin tyyliseksi. Ja sitten viime tiistaina kävimme hakemassa eläinlääkäriltä rokotusten lisäksi hieman särkylääkkeitä ja tutkituttamassa pattia kyljestä. Ti aamuna nimittäin ei vanha herra meinannut päästä sängystä ylös (ja alas), ja ulkona käytyään se vain tärisi omalla paikallaan. Sama meno jatkui koulukuvauksessa, ja siellä huomasin myös vasemassa kyljessä patin (viimeisen kylkiluun kohdalla), joka ei siinä varmasti vielä edellisenä päivänä.

Tuomiona jumittunut selkä (kiitos näistä "talvisista" keleistä, Emppu jännittää selkäänsä jatkuvasti jottei liukastuisi..) ja mahdollisesti ns. mustelma kyljessä, eli siis olisi onnistunut kolauttamaan sen kohdan esim. kaatuessaan, jolloin ihon alle on kerääntynyt verta. Odotellaan pari viikkoa, ja jos ei ala patti katoamaan niin sitten tutkitaan uudestaan tarkemmin. Mutta tällä erää kaikki ovat hengissä..

Emppu on ollut vähemmällä treenailulla viimeaikoina, pari kertaa ollaan hakua ja ilmaisua otettu sekä hinkattu kakeista seis+maahan+seis. Taas voi kirota omia virheitään, on tuo seisomaan nouseminen nimittäin ongelma kun on ennen antanut koiran ottaa askelia eteenpäin ("Hei ei se oo niin justiinsa!"). Noutoa ei olla hinkattu ollenkaan, ajattelin pitää siinä taukoa. Ei sitä tiedä jos vaikka Emppu oppis tykkäämäänkin siitä liikkeestä.

Jäynän kanssa taas on tehty.. No, jälkeä, hakua, tottista, kiipeilyä, nenän käyttöä, maltin kasvattamista, leikkimistä, "noutoa".. Mitäs se nyt osaakaan?
  • Istu: Osaa istua sisällä, mutta ulkona tai vähänkään isommassa häiriössä ei onnistu -> harjoiteltava vielä lisää.
  • Maahan: Käsimerkillä osaa mennä hissinä alas, muuta ei olla otettu. Tässä on ongelmana se, että haluaisin pitää erillään kaukokäskyjen hissi-maahanmenon sekä liikkeestä maahanmenon. Enkä vielä ole ihan päättänyt miten sen teen. Mutta täytyy kokeilla..
  • Sivulle: Tietää mikä liike on kyseessä, jää usein liian eteen -> oltava itse tarkkana mistä palkkaa.
  • Eteen istuminen: Edelleen hakusessa. Tosin ketähän siitä voi syyttää..? Täytyisi harjoitella enemmän, mutta kun on vaan niin HANKALAA. Fyysisesti siis kun on toi pikkunen niin.. no, pikkunen. Selkä ei tykkää..
  • Seuraaminen: Tehty ns. tutitusta. Tulee hyvin käden mukana (kontaktissa?), kääntyy hyvin oikealla. Vasemmalle kääntymistä vielä harjoiteltava. Ja aloitettava sitä kontaktikävelyä piakkoin. Istuu muuten hyvin kun liike pysähtyy.
  • Jälki: seuraava jälki meni hyvin, ja nyt ei olla hetkeen tehty kiitos lumen ja jäisten peltojen. Täytyy katsoa miten nämä säät tästä kehittyvät.
  • Haku: Otettu pari tuuli-ilmaisua sekä näkölähtöjä. Ovat menneet hyvin, mitäpä niistä enempää kertomaan tämän ikäisellä penikalla. Hyvin tulee perään ja käyttää nenäänsä, ja tuulia pitäisi ottaa enemmän vapaana niin saisi kunnolla tehdä miltä tuntuu, kun ottaa ilmeisesti aika pahasti itseensä, jos pikkuherraa ei päästä tasan oikeassa kohdassa irti liinasta. (Tai siis päästä liinaa käsistä..)
  • Nenän käyttöä täytyy tehdä lisää, siinä oli varsinkin alussa hankaluuksia. Jäynä kun ei tajunnut että niitä ruokia voisi oikeasti etsiäkin nenällä, eikä vaan tuurilla yrittää bongailla. Mutta nyt käyttää nenää hyvin.
  • Leikkii mielestäni hyvin, ainakin paremmin kuin Emppu. ;D Osaa tuoda jo lelun luo, tosin en tiedä miten sen opetin. Vähän niinkuin vahingossa..
  • Agilityn "harjoittelu" aloitettiin virallisesti tuossa viime viikolla, Jäynä kävi pari kertaa juoksemassa putken läpi (arkoi ensin ekalla houkuttelulla, mutta sitten olikin vauhtia..). Myös puomilla on kävelty pari kertaa, ei edes ensimmäisellä kerralla tuntunut tajuavan mitä niin erikoista tässä hommassa onkaan. Tai siis ei pelännyt vaikka minä vähän pelkäsinkin, että se kaahaa itsensä alas sieltä liian aikaisin. Hyvin meni, ei tarvinnut pelätä. Ja otti hyvin kontaktit. ;)
Uusin paikkoihin ja tilanteisiin Jäynä on suhtautunut hyvin, esim. kaarihallissa ekaa kertaa hakua otettaessa ei arkonut yhtään uutta tilaa, vaan paahtoi täysillä. Niin ja lampaita ollaan käyty katselemassa, tykkää haistella ja pussailla niiden kanssa..

On vain itsellä niin paljon oppimista tämän otuksen kanssa, se kun on niiiiin erilainen Emppuun verrattuna. Mutta kiva vihdoin tehdä töitä otuksen kanssa, jota kiinnostaa (ainakin vielä..) tehdä MINUN kanssa asioita. Se on hyvin positiivista. ;D

Pojat olivat innoissaan kameran edessä poseeraamassa tässä juuri äsken.
1219410.jpg1219413.jpg