Ja taas aamulla suunnattiin pellolla, nyt oli Jäynän tarkoitus noukkia aamuruokansa jäljeltä. Pituus n. 20m, tuuli hieman takaviistosta, rehua riitti. Jälki nousi myös ylämäkeen ja sisälsi loivaa mutkittelua (kun en osaa kävellä suoraan..).

Jäynä tuntui hieman tajuavan mistä on kyse kun sille pellolla valjaat laitoin päälle. Rauhoittumisen jälkeen sanoin "jälki", ja sitten mentiin. Nyt alkoi jo olla hieman ideaakin etenemisessä, tosin askellukset mitoitin hieman väärin ja Jäynältä meni reilusti ohi pari viereistä askelta, sen jatkaessa suoraa matkaa.

Nälkäisenä se keskittyi hyvin, ilmeisesti tajusi ettei kannata jättää ruokaa matkalle suuria määriä. Kaaret ja pienet ruohonyppylät menivät hyvin, ja loppuunkin päästiin. Siellä Jäynää odotti ruokakipon alla olevat pari nappulaa, ja hyvin jätkä malttoi mennä maate ennen kuin sai kupin pois edestä.

Tämän jälkeen ajattelin hieman piristää Empun päivää, ja kävin vaihtamassa koirat. Empulle sama jälki, niillä nappuloilla jotka Jäynältä jäivät. Ja Emppuhan yllätti! Vaikka olin itse jo toistamiseen kävellyt jäljen päältä ja Jäynäkin vielä kaiken lisäksi, niin hyvin meni jälki. Nenää käytti hyvin, ja eteni hyvällä vauhdilla vapaana. Loputkin nappulat löytyi, vaikka olivatkin hyvin piilossa heinikon alla. On se mukavaa että on edes jonkin koiran kanssa jossain jollain tavalla onnistunut. :D

Nyt pidetään hieman taukoa, ja tunnin päästä lähdetään Jäynän kanssa treenaamaan tyttöjen kanssa.